-
درس 1 0
در این درس کارکنان دندانپزشکی تعریف می شوند و سهم آنها در کنترل عفونت مشخص می شود.
-
درس 2 0
-
درس 3 0
-
درس 4 0
-
درس 5 0
-
درس 6 0
-
درس 7 0
-
درس 8 0
-
درس8.1
-
-
درس 9 0
-
درس9.1
-
-
درس 10 0
-
درس 11 0
-
درس11.1
-
-
درس 12 0
-
درس 13 0
-
درس 14 0
-
درس 15 0
-
درس15.1
-
-
درس 16 0
-
درس 17 0
-
درس 18 0
-
درس 19 0
-
درس 20 0
-
درس20.1
-
-
درس 21 0
-
درس 22 0
واکسن هپاتیت B
واکسن هپاتیت B
چون احتمال انتقال عفونت HBV در بین کارکنان دندانپزشکی بالا است کارکنانی که با خون، مواد آلوده به خون، دیگر مایعات بدن یا اجسام تیز سروکار دارند باید واکسینه شوند (2،13،17،19،69).
انجام واکسیناسیون علاوه بر محافظت از کارکنان دندانپزشکی، بیماران را در مقابل عفونت HBV حفاظت میکند. دندانپزشکان یا دستیاران دندانپزشکی باید قبل از اینکه به طور عملی وارد کار شوند واکسن هپاتیت B تزریق کرده باشند.
واکسن هپاتیت B در چند دوز تزریق می شود؟
تزریق واکسن در سه دوز (صفر-یک-شش) و در طی 6 ماه انجام می شود.
آیا انجام آزمایش پیش از انجام واکسیناسیون ضرورت دارد؟
انجام آزمایشات سرولوژیکی برای تعیین عفونت قبلی، پیش از انجام واکسیناسیون ضرورتی ندارد اگرچه در مواردمهاجرت از کشورهای با شیوع بالای هپاتیت، مفید به نظر میرسد.
آیا انجام آزمایش پس از انجام واکسیناسیون ضرورت دارد؟
1 تا 2 ماه پس از سومین دوز واکسن، باید میزان HBsAb مورد آزمایش قرار گیرد (17) تا اگر میزان آن از10mIU/mL (ده میلی واحد بینالمللی در میلی لیتر) کمتر بود، 1 بار دیگر سه دوز واکسن را تزریق کنند یا اینکه HBsAg-مثبت بودن آنها مشخص گردد.
پس از تزریق مجدد 3 دوز واکسن، میزان آنتیبادی باید مجدداً تست گردد. تقریباً در نیمی از این افراد ایمنی حاصل میشود.
در نیمی دیگر باید HBsAg-مثبت بودن آنها مورد آزمون قرار گیرد. در صورتی که ایشان HBsAg-مثبت باشند باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا علاوه بر دریافت مراقبتهای پزشکی درباره جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران آموزش ببینند.
تعدادی از ایشان که HBsAg-منفی هستند باید مستعد تلقی شوند و علاوه بر دریافت ایمونوگلوبولین درباره جلوگیری از ابتلا به عفونت HBV تحت آموزش قرار گیرند.
آیا میزان آنتیبادی در خون با گذشت زمان کاهش مییابد؟
میزان آنتیبادی در خون با گذشت زمان کاهش مییابد و 60% از افرادی که پس از واکسیناسیون ایمنی پیدا کردهاند پس از گذشت 12 سال آن را از دست میدهند.
حتی در چنین شرایطی هم سیستم ایمنی می تواند از ابتلا به بیماری یا عفونت ویروسی قابل تشخیص ممانعت کند (17). تزریق دوزهای یادآوری و آزمایشات دوره ای میزان آنتی بادی برای کسانی که واکسن زده اند ضروری نیست (17).
مترجم: با توجه به تجربیات اینجانب، توصیه میگردد که 3 سال یکبار میزان آنتیبادی آزمایش شود و اگر میزان آنتی بادی از حد نرمال کمتر شده باشد بر اساس رویکرد محافظه کارانه بهتر است که دوز یادآور تزریق شود.